Voorbereiding

Hoe kun je je nu het beste voorbereiden op een obstacle challenge? Wat wordt er van jou als deelnemer verwacht straks? Is de term ‘schippersslag’ acrabadabra voor je?

The Obstacle Challenge Urk draait om doorzettings-, improvisatie- en uithoudingsvermogen, fysieke en mentale hardheid en een bereidheid om samen te werken, ook met mensen die je niet kent. Je moet een basisconditie hebben en je moet kunnen zwemmen om het parcours aan te kunnen. Wil je goed voorbereid starten voor deze obstacle run? Bootcamp is een goede manier om je voor te bereiden op een obstacle challenge. Uit onze ervaring is gebleken dat het vooral een combinatie twee dingen is; kracht en conditie.

Kracht

Je hoeft geen afgetrainde fitnessjunk te zijn om onze challenge te kunnen meedoen. Wil je echter een beetje voor de dag komen en wat obstakels meepakken is het wel handig dat je iets meer dan drie pakken melk kunt tillen. Veel deelnemers die we spreken doen aan bootcamp of aan Crossfit om zo wat meer kracht te ontwikkelen. 

Conditie

Over conditie kunnen we kort zijn. Er zijn bijna 1 miljoen websites, tijdschriften en boeken volgeschreven over hoe je aan je conditie kunt werken. Daar hebben we weinig aan toe te voegen. Voor onze challenge heb je zeker conditie nodig, dat kunnen we je alvast vertellen. 

Get comfortable being uncomfortable....