FAQ

WAT IS THE OBSTACLE CHALLENGE VOOR EVENEMENT

The Obstacle Challenge is een uitdaging, een uitdaging die jij als eerste aangaat met jezelf. Jij bent tot meer in staat dan jij op dit moment denkt. Daarom gaan wij jou uitdagen, zowel fysiek als mentaal, want je kan echt veel meer dan je nu voor mogelijk houdt. Dat is onze overtuiging en dat gaan wij jou bewijzen. Bewijzen dat je meer kan. Nee, niet middels ingewikkelde oefeningen met veel techniek. Nee, gewoon uitdagingen die iedereen kan volbrengen. Ook jij. En als je echt lef hebt dan ga je deze uitdaging met jezelf aan in competitieverband met anderen. Individueel of als team. Het enige dat jij moet doen is in jezelf geloven en vooral niet opgeven. Ben jij bereid jouw grenzen te verleggen? 

WAT IS DE MINIMALE LEEFTIJD?

De minimale leeftijd is 9 jaar, echter dien je dan wel begeleid te worden door iemand van 16 jaar of ouder. Er dienen dan dus ook 2 tickets gekocht te worden als je jonger bent dan 16 jaar. Bij het deelnemen als groep dient er 1 persoon van de groep 16 jaar of ouder te zijn. Je kan dus pas vanaf 16 zelfstandig deelnemen aan het evenement.

BEN IK WEL FIT GENOEG OM DEEL TE NEMEN?

Tijdens de Obstacle Challenge word je onder andere getest op kracht en conditie. Zorg ervoor dat dumbbells en een loopband je niet geheel vreemd zijn, maar fulltime in de sportschool zijn is echt niet nodig.

HOE ZORG IK DAT IK MET MIJN VRIENDEN IN DEZELFDE STARTSERIE KOM?

Dit kan door jouw startvak door te geven aan je vrienden, zij kunnen zich vervolgens voor hetzelfde startvak inschrijven. Wacht hier niet te lang mee gezien we met kleine startvakken werken en de verwachting is dat de verkoop snel gaat.

KAN IK ALS BEDRIJF EEN STARTVAK RESERVEREN?

Ja dit kan, neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij werken graag mee aan een leuk bedrijfsuitje. Ook kunnen wij u adviseren over eventuele leuke uitstapjes. Stuur hiervoor een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WANNEER KRIJG IK MIJN STARTNUMMER?

Op het evenement haal je jouw startbandje met nummer erop. Zorg dat je een legitimatiebewijs (paspoort, id-kaart, rijbewijs) bij de hand hebt om je persoonsgebonden startbandje op te halen. Houd rekening met het parkeren, startnummer ophalen en omkleden alvorens je een tijdstip van vertrek bepaalt.

KAN IK MIJN INSCHRIJVING ANNULEREN?

Annulering van je inschrijving is niet mogelijk. Wel kun je tot 1 april kosteloos je startbewijs overzetten naar een ander, stuur hiervoor een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KAN IK WISSELEN VAN STARTSERIE?

Dit is helaas niet mogelijk.

WAAR VIND IK DE ALGEMENE VOORWAARDEN?

Deze vind je onderaan onze website.

KAN IK FANS/TOESCHOUWERS MEENEMEN

Publiek is uiteraard van harte welkom te komen kijken. Op diverse plaatsen is het mogelijk om de deelnemers aan te moedigen. Kortom het belooft een gezellig dag te worden! Voor fans/toeschouwers is de toegang uiteraard gratis!

MOET JE KUNNEN ZWEMMEN?

Nee, dit jaar zijn er geen hindernissen met water of waarbij je moet zwemmen.

MAG IK EEN HINDERNIS OVERSLAAN?

Ja. Het is JOUW uitdaging, JOUW prestatie, waar JIJ trots op kan zijn. Maar laat je vooral niet afschrikken, probeer het wel en vraag eventueel tips aan andere deelnemers. Geef niet te snel op!

WAT MOET IK AAN?

Houd er rekening mee dat je moet hardlopen, klauteren en kruipen. Je kunt nat en modderig worden. Zorg voor schoenen met grip die tegen een stootje kunnen. Schoenen met noppen (voetbalschoenen) en spikes zijn verboden, hiermee kun je andere deelnemers verwonden. Het is belangrijk dat je romp op temperatuur blijft door een ‘functioneel-’ of ‘thermo-shirt’ te dragen en een muts.

Ga je voor het eerst meedoen aan een obstacle run? Heb je al vaker gelopen, maar ben je er nog steeds niet helemaal uit wat je eigenlijk moet dragen? Hier het ultieme overzicht met tips van Obstakels.com & Dutch Mud Men over kleding, schoenen en gadgets voor een een leuke dag obstacle running! Deze mannen lopen al jaren mee mee en weten heel goed wat je wel en niet nodig hebt.

Naast tips voor kleding en schoenen is er ook een handige algemene checklist voor obstacle runs. Denk bijvoorbeeld aan een vuilniszak voor de natte kleren, handdoek en cash geld.

IS ER EEN BEWAAKTE GARDAROBE?

Ja er is een bewaakte gardarobe. Hier zal wel een kleine vergoeding voor gevraagd worden. Bij het inchecken ontvangt u 2 polsbandjes, 1 voor u zelf en 1 om uw sporttas te labelen. Zorg er dus voor dat uw tas goed sluitend is!

ZIJN ER DOUCHES?

Ja, er zijn douches in de sporthal waar je jezelf kunt afspoelen en er zijn diverse kleedruimtes.

ZIJN ER HORECAVOORZIENINGEN?

Ja, op het start/finish terrein wordt eten en drinken verkocht, er is een tribune vanwaar goed zicht is op de Obstacle Arena. Ook zijn er diverse horecagelegenheden op loopafstand.